Proiectul isi propune dezvoltarea unei strategii manageriale de dezvoltare a motivatiei in munca având ca scop dezvoltarea organizatiei in sectorul de activitate apartinând transportului public urban. Strategia de dezvoltare a motivatiei in munca se va face pornind de la redefinirea politicilor manageriale de la nivelul organizatiilor de transport public urban.

In acest sens vom promova un parteneriat intre diferite institutii de cercetare-dezvoltare in vederea  solutionarii problemelor identificate la nivel de satisfactie la locul de munca pentru angajatii dintr-un sector cu importante implicatii economice si sociale, cel al transportului public urban.

Tema de fata abordeaza o problematica care vizeaza modul de intelegere si interpretare a cauzelor ce determina actiunile si comportamentul oamenilor in organizatii, cu alte cuvinte a motivatiei profesionale.

Proiectul vizeaza realizarea unei analize la nivelul organizatiilor de transport, a metodelor de evaluare a satisfactiei profesionale uzitate precum si o actiune de sensibilizare a reprezentantilor managementului organizational asupra influentei satisfactiei profesionale asupra eficientei organizatiei. Un indicator al motivatiei angajatului intr-o organizatie il reprezinta nivelul de satisfactie resimtit in raport cu activitatea pe care o desfasoara acesta.